Nyhet

Foad Hoseinian ny ansvarig partner för EU- och konkurrensrätt på Gernandt & Danielsson

Kontaktpersoner

Relaterade verksamhetsområden

Foad Hoseinian ansluter som partner den 1 april 2022 och kommer närmast från den amerikanska advokatbyrån Sullivan & Cromwell där han arbetat som Counsel på Brysselkontoret. Han har innan dess en bakgrund på bl.a. EU-domstolen där han arbetade under sex år för domare Nils Wahl.

Foad har gedigen erfarenhet av att biträda klienter i EU- och konkurrensrättsliga ärenden, innefattande bl.a. företagsförvärv, globala antitrustutredningar, missbruk av dominerande ställning, karteller och statsstöd. Hans expertis innefattar också processföring vid EU:s domstolar i Luxemburg och internationella skiljeförfaranden.

Manfred Löfvenhaft, Managing Partner på Gernandt & Danielsson, kommenterar: ”Vi är mycket glada att välkomna Foad till Gernandt & Danielsson. Foad är en mycket skicklig jurist och hans spetskompetens inom EU- och konkurrensrätt i kombination med erfarenheten av transaktioner och processer blir ett värdefullt tillskott till den kvalitetsprofil som kännetecknar Gernandt & Danielsson.”

Foad tillägger: ”Jag är oerhört stolt att få möjligheten att arbeta med några av landets mest kompetenta jurister och tillsammans med mina kollegor utveckla verksamheten inom EU- och konkurrensrätt.”