26 februari 2018

Dick Lundqvist blir jurist hos Wallenberg Foundations AB

Advokat Dick Lundqvist, delägare på G&D, blir jurist hos Wallenberg Foundations AB. Dick tillträder den nya befattningen senast under sommaren.

Dick är en av Sveriges allra främsta affärsjurister, alla kategorier. Dick har varit på advokatbyrån sedan 1994 och varit vår ordförande sedan 2009. Dick har varit central i att bygga upp och etablera G&D som en av de ledande svenska advokatbyråerna. Dick är en mycket omtyckt kollega och hans renommé är enastående, både här hos oss på advokatbyrån och bland andra advokater och klienter. Vi på G&D tycker förstås att det är tråkigt att inte få ha Dick kvar som kollega efter sommaren, men önskar honom all lycka hos Wallenberg Foundations och vi hoppas att kunna ha tät kontakt med honom även i framtiden, säger Manfred Löfvenhaft, Managing Partner på G&D.

Dick Lundqvist säger: ”Efter 25 år på Gernandt & Danielsson har jag bestämt mig för att göra något nytt och söka nya utmaningar. Jag är stolt att få ha varit del av och bidragit till att G&D blivit en av Sveriges ledande affärsjuridiska byråer. Denna utveckling hade inte varit möjlig utan alla de fantastiska människor som är och har varit verksamma vid byrån genom åren. Byrån är idag starkare än någonsin. Vi har starka marknadspositioner och ett starkt varumärke. Våra jurister rankas högt, både i Sverige och internationellt. Jag är därför övertygad om att G&D kommer att fortsätta utvecklas framgångsrikt och stärka sina marknadspositioner ytterligare." 

Björn Tude efterträder Dick som ordförande i G&D.

Skriv ut