24 november 2017

G&D biträder grundarna och vissa andra aktieägare vid EQT:s investering i Epidemic Sound

EQT Mid Market Europe fund har gått in som partner i Epidemic Sound (“Bolaget”) tillsammans med Bolagets grundare och investeraren Creandum (som också äger en andel i Spotify och som kommer att öka sitt ägande i Bolaget samband med transaktionen). Efter investeringen kommer ägandet fördela sig så att EQT Mid Market äger cirka 40 procent av bolaget, grundarna cirka 40 procent och Creandum cirka 20 procent.

Epidemic Sound, som grundades år 2009 och har sitt huvudkontor i Stockholm, är ett nytt tillskott i musikbranschen, som erbjuder ett högkvalitativt musikbibliotek och främst riktar sig mot videoproducenter, butiker och streamingtjänster. Epidemic Sound har knutit till sig talangfulla kompositörer och musiker, utspridda inom flera genrer och geografier, vilkas musik bildar Bolagets molnbaserade musikbibliotek om över 30 000 låtar.

G&D biträder Epidemic Sounds grundare och vissa andra aktieägare med ett team bestående av partner Dick Lundqvist och associates Oscar Anderson och Karin Källström.


http://www.eqt.se/news/Press-Releases/2017/eqt-mid-market-joins-forces-with-epidemic-sound/


http://www.realtid.se/eqt-gar-in-i-svenskt-musikbolag

Skriv ut