29 december 2021

Gernandt & Danielsson biträder i samband med att Nordic Capital avyttrar sitt innehav i Vizrt Group till ett nytt konsortium lett av Nordic Capital

Gernandt & Danielsson biträder i samband med att Nordic Capital avyttrar sitt innehav i Vizrt Group till ett nybildat investeringskonsortium lett av Nordic Capital och som består av en s.k. ”secondary” förvärvsstruktur samt andra Nordic Capital-investeringsstrukturer. Secondary förvärvsstrukturen, som ingår i det nya Nordic Capital-ledda investeringskonsortiet, har etablerats med investeringsstrukturer som förvaltas eller rådgörs av Goldman Sachs Asset Managements Vintage Funds, Pantheon och Coller Capital som ankarinvesterare.

Vizrt Group är en global ledare inom mjukvara för videoproduktion i realtid som sträcker sig över en bred och diversifierad produktsegmentering inom kategorierna News & Entertainment, Sports & eSports, Enterprise & Org. och Digital Industries. Vizrt Group är en global och diversifierad organisation med över 600 anställda med över 58 olika nationaliteter och har kontor i 16 länder världen över.
De finansiella villkoren för transaktionen har inte offentliggjorts. Slutförandet av transaktionen är föremål för vissa villkor, däribland godkännanden från relevanta konkurrensmyndigheter.

Nordic Capital biträddes bl.a. av Kirkland & Ellis (huvudombud) och Gernandt & Danielsson (svenskt legalt ombud). G&D:s team bestod av partners Carl Westerberg och Corinne Ekman, senior associates Erika Olofsson och Oscar Anderson samt associates Filip Persson och Matteus Özer.

Skriv ut