14 november 2014

Gernandt & Danielsson biträder vid Nordstjernans förvärv av 88 procent av aktierna i Bygghemma Group

Nordstjernan har ingått avtal om förvärv 88 procent av aktierna i Bygghemma Group ("Bygghemma") från ett konsortium av privata investerare. Resterande aktier ägs sedan tidigare av Bygghemmas ledning som kvarstår som ägare och ingår partnerskap med Nordstjernan.

Bygghemma är ett ledande e-handelsbolag inom byggprodukter i Norden och erbjuder ett brett sortiment av varumärkesprodukter med cirka 100 000 artiklar. Bolaget bedriver även framgångsrikt försäljning av möbler, soffor och sängar genom e-handelsshopen Trademax. Under de senaste åren har bolaget haft en stark organisk tillväxt, om cirka 50 procent per år, och kommer i år att omsätta cirka 1,3 Mdr SEK. Parterna har kommit överens om att inte avslöja villkoren i transaktionen.
Gernandt & Danielssons team inkluderade Partners Dick Lundqvist och Andreas Holmqvist (arbetsrätt), Counsel Rolf Larsson (konkurrensrätt), Senior Associates Pär Johansson och Daniel Gutman samt Associates Katja Kulesch, Henrik Appelqvist, Philip Rämsell och Simon Söderholm.

Skriv ut