Möt några av våra medarbetare

Möt några av våra medarbetare

)

Corinne Ekman

Corinne har arbetat på Gernandt & Danielsson sedan 2007 och är sedan 2015 partner.

”När jag var klar med universitetet lockades jag av en högpresterande mindre byrå med ambitioner och därför föll valet på G&D. Jag trivs fortfarande väldigt bra med mina fantastiska och kunniga kollegor samt omväxlande och utmanande arbete. Med risk för att låta klyschig; ingen dag är den andra lik. Jag gillar att vi verkligen är en stor byrå i mindre format.

Om man är ambitiös och framåtlutad på G&D har man stora möjligheter att kliva i trappan. När jag var associate och en person i vårt team slutade hastigt såg jag en möjlighet att prata med delägaren om att själv ta över den personens ansvar istället för att ta in någon mer senior och det gick ju jättebra!

Trots att vi är med i de största affärerna är G&D en relativt liten byrå, vilket gör att man får en personlig relation till alla här och det finns möjlighet för alla att ta plats och stå ut som individer.”

)

Max Longum

Max arbetar sedan i höstas som research trainee hos oss parallellt med sina juridikstudier på SU.

”Jag kom i kontakt med G&D första gången på Juristdagarna och har även flera vänner som arbetat på byrån i olika roller och genom dem hört mycket gott. När jag fick möjlighet var det självklart för mig att söka tjänsten som research trainee. De roligaste och mest utmanande uppgifterna har varit de där jag fått fördjupa mig i komplexa affärsjuridiska ärenden - särskilt när man fått vara mer insatt i omständigheterna och uppgifter som krävt en del detektivarbete samt såväl konventionella som okonventionella sätt att leta svar på. Ibland händer det såklart att det inte finns konkreta svar på de juridiska problemen men det mest tillfredsställande är när man lyckas lösa en svår juridisk nöt.

Ibland har man fått uppgifter redan på förhand men oftast utför man de uppgifter som kommer in under dagen. Uppgifterna kan vara stora som små och gälla allt från översättningar, avtalsgranskningar eller större utredningar av någon rättsfråga. Däremellan blir det självklart lunch och fika. Arbetskulturen på byrån präglas av professionalism och samarbete. Kollegorna är stöttande och tillgängliga för att dela sina erfarenheter. G&D är en framstående byrå och det märks verkligen på den oerhörda kunskap som juristerna besitter. Därtill är det utmärkande för G&D:s kultur att man uppmuntras att ta initiativ till att utforska de verksamhetsområden som man tyckt varit roligast.

Jag trivs mycket bra på G&D. Möjligheten att arbeta med kompetenta kollegor och vara en del av spännande juridiska projekt gör det till en fantastisk inlärningsmiljö. Jag skulle definitivt rekommendera trainee-programmet till andra studenter som är intresserade av affärsjuridik och att lära känna G&D.”

)

Danya Sarmad Murad

Danya arbetar hos oss som junior legal assistant (JLA). Hon tog studenten sommaren 2023 och ville efter sina studier jobba ett år innan hon planerar att plugga vidare.

Jag hamnade på G&D då jag har två systrar som båda har jobbat på olika byråer här i Stockholm vilket gav mig lite inblick i branschen. Under mitt sista år på gymnasiet visste jag att jag ville ta ett sabbatsår och såg då annonsen för JLA-tjänsten hos G&D och tyckte att det lät som ett spännande och utmanande jobb som var helt perfekt för sabbatsåret.

På G&D jobbar jag som JLA där jag bistår juristerna med deras administrativa arbete. Det kan vara allt ifrån utskrifter, transkribering, göra pärmar, formatera och korrekturläsa dokument, kontakt med domstolar, boka och planera resor och mycket mer. Vi bistår även den övriga verksamheten vid behov och hjälper ofta till inför studentevent och andra event här på byrån. Det roligaste med mitt jobb är nog att det är ett så varierande yrke, man vet aldrig vilka arbetsuppgifter man kan få. Under min första vecka fick jag till exempel åka ner hela vägen till Småland för att få några dokument signerade, ett exempel på variationen i rollen! Det bästa med att arbeta här är nog allt jag får lära mig, det är saker jag kommer ha användning av hela livet. Dessutom är man ständigt omringad av ambitiösa, och framförallt trevliga människor, som har många lärorika erfarenheter de gärna delar med sig av. Just JLA-tjänsten är också unik i att vi är ett gäng ungdomar som alla är i samma skede av livet: ungefär samma ålder, samma ambitioner och samma funderingar. Möjligheten att kunna bolla framtidsplaner med kollegor på det sättet jag kunnat göra här har varit otroligt värdefullt och roligt!

På fritiden tycker jag om att träna och spendera tid med nära och kära. Jag älskar även att baka och blev faktiskt som barn castad för att vara med i TV-programmet ”Hela Sverige Bakar Junior” där jag bland annat fick baka inför Birgitta Rasmusson. En annan lite otippad hobby jag har är att jag gillar att sticka och virka.”