Möt några av våra medarbetare

Möt några av våra medarbetare

)

Camilla Hedner

Camilla är associate på Gernandt & Danielsson sedan 2017 och arbetar idag bland annat med gröna, sociala och hållbarhetslänkade obligationer vilket gör att hon kan kombinera juridiken med sitt klimatengagemang. 

När Camilla sökte möjligheter att arbeta med hållbarhetsfrågor ur ett juridiskt perspektiv insåg hon att många näringslivsaktörer arbetar aktivt och medvetet för att bli mer hållbara – företag som hon typiskt sett arbetar med i sin roll som affärsjurist på byrån. På så sätt började det bli tydligt att också juridiskt arbete inom affärsjuridiken hade potential att bidra till den hållbara utvecklingen, om än ”bakom kulisserna”.

I samtal med delägare nämnde Camilla sitt starka intresse för hållbarhets­frågor, och mer specifikt olika typer av hållbara obligationer. Kort därefter fick hon möjlighet att delta i det team som arbetade med byråns första gröna obligation.

”Det är en stor fördel med att jobba på G&D – delägarna uppmuntrar att man visar intresse för ett visst ämne och tar egna initiativ. När jag gjort just det fick jag de verktyg som krävdes för att utveckla mitt engagemang. Mina chefer möter nya idéer med entusiasm och vi har dessutom förmånen att arbeta med klienter som har verklig potential att göra skillnad och dessutom efterfrågar den här typen av juridisk rådgivning.”

)

Erik Karlsson

Erik läser på juristprogrammet vid Uppsala universitet och var en av våra summer trainees 2021 och innan dess research trainee. Eriks sikte har sedan länge varit inställt mot att bli affärsjurist och han sökte till Gernandt & Danielsson då han såg att byrån har stora klienter och ärenden men sett till antal anställda inte är så stor, vilket han menar tyder på att folk här är duktiga och jobbar flitigt och hårt.

”Det var oväntat med så mycket ansvar från start. 2 timmar in i första arbetspasset kom en jurist från tvistgruppen och bad mig om hjälp med en rättsutredning och jag kände: ’Wow! Får jag göra det här?’. Man blir verkligen inte bara en kugge i maskineriet som studentmedarbetare.

Det jag gillar mest här är alla människor runt omkring en, de har mycket att göra men alla är trevliga och hjälpsamma. I början kunde det kännas lite läskigt att be om hjälp men man insåg snabbt att folk vill att det blir ett bra jobb och tycker att det är viktigt att man trivs. Jag gillar verkligen ansvaret man får tidigt och det känns som att man gör nytta.

Jag har redan rekommenderat flera stycken att söka. Vill du ha utmaningar och ser utvecklingspotentialen som en möjlighet ska du ta chansen. Det är extremt lärorikt så våga satsa!”

)

Johanna Toresdotter

Johanna arbetar som junior legal assistant på Gernandt & Danielsson. Det är Johannas intresse för juridiken, viljan att ta ansvar och att utmanas som ledde henne hit.

”Denna arbetsplats är perfekt för mig då jag intresserar mig för juridiken och planerar att fortsätta på det spåret i framtida utbildning och karriär, men jag håller även dörren öppen för andra karriärval då ett öppet sinne är mycket viktigt för mig.

Att vara junior legal assistant är givande då jag tar mig an nya utmaningar på daglig basis och känner att jag utvecklas både som person och kollega. På Gernandt & Danielsson ligger fokus på att alla ska känna sig viktiga och delaktiga i byråns framgång och det märks både genom mycket ansvar och ett professionellt bemötande från alla på byrån oavsett yrkesroll. Omställningen från att behandlas som en ungdom i skolan till att bemötas som en jämlike kan kännas svår men samtidigt får det en att känna sig viktig, att jag gör något för byråns framtid, och det är något som jag ständigt motiveras av.

En sak som jag verkligen uppskattar hos Gernandt & Danielsson är att byrån fokuserar på att alla oavsett yrkesroll; alla ska känna sig delaktiga i beslut och i byråns framgång. Människorna är Gernandt & Danielsson! Det här en arbetsplats som förbereder en för framtiden oavsett vad du vill göra. Här lär jag mig att ta mig an nya utmaningar, vara en del av ett team samt utvecklas som person."