Möt några av våra medarbetare

Möt några av våra medarbetare

)

Camilla Hedner

Camilla är associate på Gernandt & Danielsson sedan 2017 och arbetar idag bland annat med gröna, sociala och hållbarhetslänkade obligationer vilket gör att hon kan kombinera juridiken med sitt klimatengagemang. 

När Camilla sökte möjligheter att arbeta med hållbarhetsfrågor ur ett juridiskt perspektiv insåg hon att många näringslivsaktörer arbetar aktivt och medvetet för att bli mer hållbara – företag som hon typiskt sett arbetar med i sin roll som affärsjurist på byrån. På så sätt började det bli tydligt att också juridiskt arbete inom affärsjuridiken hade potential att bidra till den hållbara utvecklingen, om än ”bakom kulisserna”.

I samtal med delägare nämnde Camilla sitt starka intresse för hållbarhets­frågor, och mer specifikt olika typer av hållbara obligationer. Kort därefter fick hon möjlighet att delta i det team som arbetade med byråns första gröna obligation.

”Det är en stor fördel med att jobba på G&D – delägarna uppmuntrar att man visar intresse för ett visst ämne och tar egna initiativ. När jag gjort just det fick jag de verktyg som krävdes för att utveckla mitt engagemang. Mina chefer möter nya idéer med entusiasm och vi har dessutom förmånen att arbeta med klienter som har verklig potential att göra skillnad och dessutom efterfrågar den här typen av juridisk rådgivning.”

)

Moa Hultin

Moa jobbar som research trainee en dag i veckan parallellt med sina juridikstudier i Uppsala.

”Jag kom i kontakt med G&D på Kontaktdagen. Jag tyckte verkligen att G&D utmärkte sig på mässan och gav mig ett så pass gott intryck att jag kände att jag ville söka mig just hit. När jag sökte till juristprogrammet så gjorde jag detta eftersom jag är intresserad av humanjuridik, men mötet med G&D tillsammans med mina teoretiska studier på universitetet har verkligen fått mig att bli alltmer öppen för affärsjuridik.

När man börjar jobba för dagen dröjer det oftast inte länge innan man får en uppgift och då är det bara att sätta igång med motläsningen, rättsutredningen eller vad uppgiften än är. Det roligaste jag har fått göra hittills på G&D är att hjälpa till i en tvist där byrån företräder ett större företag. 

Mitt initiala goda intryck av G&D har verkligen bara blivit bättre och bättre sedan jag började jobba på byrån. Det är en konstant god stämning mellan oss trainees och likaså i förhållande till andra kollegor. Alla är alltid inbjudande och öppna för ett samtal, vilket bidrar till en väldigt familjär miljö. Man behöver inte ha ett djupgående intresse för affärsjuridik för att uppskatta traineerollen tiden här har hjälpt mig att hitta ett nytt rättsområde som jag vill jobba med i framtiden!”

)

Viktor Röden

Viktor arbetar som junior legal assistant på Gernandt & Danielsson. Det är hans intresse för juridiken, viljan att ta ansvar och utmanas som lett honom hit.

”Efter gymnasiet var jag fortfarande kluven till vad jag ville göra senare i livet och hade svårt att bestämma mig. När jag fick höra om G&D lät det perfekt då jag både skulle få vara på en väldigt professionell arbetsplats och lära mig mycket om juridik - kunskaper och erfarenheter jag kommer ha nytta av hela livet, oavsett vilken väg jag väljer.

Att vara JLA är väldigt givande då jag både får göra uppgifter jag kan bra sedan tidigare och får ta mig an nya utmaningar varje dag. Det jag tycker är bäst med att vara JLA är hur mycket uppskattning vi får av juristerna efter hjälpen vi bidrar med. Det gör att jag verkligen kan känna att mitt arbete spelar roll, oavsett hur stort eller litet det kanske verkar. Här på byrån arbetar alla väldigt hårt för att göra sitt allra bästa och man lämnar bara ifrån sig ett så bra arbete som möjligt. Det gör också att alla litar på att jag gör mitt absolut bästa, precis som att jag kan ha samma förväntningar på mina kollegor.

Direkt från skolan var jag kanske lite orolig för hur det skulle gå på en sådan här stor arbetsplats men väldigt snabbt kunde jag känna mig som hemma på G&D. Mycket tack vare hur trevliga alla kollegor är gentemot varandra, oavsett vem på byrån det är. Man får även ta ett stort eget ansvar, men då förväntas man också lämna ifrån sig det bästa och aldrig ta genvägar. Sist men inte minst får man vara del av ett superhärligt team bestående av alla andra i supportorganisationen och allt positivt som kommer med det, både yrkesmässigt och socialt.”