Möt våra trainees

)

Moa Hultin

Moa jobbar som research trainee en dag i veckan parallellt med sina juridikstudier i Uppsala.

”Jag kom i kontakt med G&D på Kontaktdagen. Jag tyckte verkligen att G&D utmärkte sig på mässan och gav mig ett så pass gott intryck att jag kände att jag ville söka mig just hit. När jag sökte till juristprogrammet så gjorde jag detta eftersom jag är intresserad av humanjuridik, men mötet med G&D tillsammans med mina teoretiska studier på universitetet har verkligen fått mig att bli alltmer öppen för affärsjuridik.

När man börjar jobba för dagen dröjer det oftast inte länge innan man får en uppgift och då är det bara att sätta igång med motläsningen, rättsutredningen eller vad uppgiften än är. Det roligaste jag har fått göra hittills på G&D är att hjälpa till i en tvist där byrån företräder ett större företag. 

Mitt initiala goda intryck av G&D har verkligen bara blivit bättre och bättre sedan jag började jobba på byrån. Det är en konstant god stämning mellan oss trainees och likaså i förhållande till andra kollegor. Alla är alltid inbjudande och öppna för ett samtal, vilket bidrar till en väldigt familjär miljö. Man behöver inte ha ett djupgående intresse för affärsjuridik för att uppskatta traineerollen tiden här har hjälpt mig att hitta ett nytt rättsområde som jag vill jobba med i framtiden!”

)

Niclas Töreki

Niclas jobbar som research trainee en dag i veckan parallellt med sina juridikstudier i Stockholm.

”Mitt stora samhällsintresse fick mig intresserad av affärsjuridik och jag kom i kontakt med G&D när jag sökte deras mentorskapsprogram och fick en biträdande jurist som mentor, vilket gav en bra inblick i byrån.

Som trainee tillhör man inte någon specifik verksamhetsgrupp utan man får arbeta inom olika rättsområden. Jag uppskattar variationen eftersom man får arbeta med flera personer på byrån och det är ett bra tillfälle att se vilka rättsområden man är särskilt intresserad av. Det är väldigt lärorikt, men samtidigt utmanande eftersom man får man ta sig an uppgifter som man inte tidigare har arbetat med.

G&D har en bra bredd av människor och personligheter vilket gör det till en intressant arbetsplats. Vi har en nära gemenskap och det är tydligt att alla arbetar åt samma håll. Det engagemang G&D har som arbetsgivare för att alla ska trivas och må bra är något som utmärker sig.

Att vara trainee här ger en inblick i arbetet på advokatbyrå, möjlighet att bredda sitt professionella nätverk och få uppslag till framtida karriärvägar.”

)

Hanna Thempo

Hanna jobbar som research trainee en dag i veckan parallellt med sina juridikstudier i Uppsala.

”Jag fick upp ögonen för G&D och affärsjuridiken genom att jag deltog i byråns mentorskapsprogram där jag fick käka lunch regelbundet med en av juristerna här. De arbetspass som jag har haft på G&D har varit mycket varierande och jag har alltid haft någon spännande uppgift att sysselsätta mig med.

Det svåraste hittills har varit när jag skulle hjälpa till med olika avtal som jag inte tidigare hade kommit i kontakt med.

Jag tycker att alla som arbetar på G&D har varit väldigt inbjudande och det är väldigt inspirerande att jobba på en arbetsplats med så många ambitiösa människor. Att vara trainee här är en utmärkt möjlighet för att få känna på hur affärsjuridiken fungerar i praktiken!”

)

Zack

Zack jobbar som research trainee en dag i veckan parallellt med sina juridikstudier i Stockholm.

Jag kom från första början i kontakt med G&D genom att jag, efter en av mina första föreläsningar på juristprogrammet, fick ett anteckningsblock, pennor och flärpar från ett antal olika advokatbyråer. Sedan dess så har jag använt dessa flitigt och just G&D:s var extra bra kvalité så jag la G&D särskilt på minnet.

Redan innan jag påbörjade min traineetjänst så fick jag chansen att vara med i G&D:s lag i advokat-SM vilket var en otroligt bra start då jag genast lärde känna kollegorna. Att därutöver under min första vecka få möjligheten att följa med på en byråresa var otroligt kul och stärkte gemenskapen ytterligare.

Det roligaste jag har fått göra är att författa rättsutredningar. Det är väldigt intressant att få dyka ner i nya rättsområden, men även sådana områden som jag lärt mig om under utbildningen. Jag har bland annat utrett en fråga kring utländska avtal, vilket var särskilt intressant med tanke på att jag nyligen läst kursen internationell privaträtt. Det är otroligt lärorikt att få prova på att tillämpa sina kunskaper från juristprogrammet i praktiken.”