Möt våra trainees

)

Julia Christiansen

Julia studerar juridik vid Stockholms universitet och har arbetat hos oss som summer trainee och research trainee.

”Jag hade en av G&D:s senior associates Daniel Sveen som lärare i associationsrätt. Han tipsade om casedagen (och nu tipsar jag alla andra studenter att söka) och på den vägen kom jag i kontakt med byrån. Efter knappt tre veckor här kände jag att jag redan lärt mig massor och det är väldigt nyttigt att få använda teorin från universitetet i praktiska ärenden. Roligast och mest utmanande har varit att mycket av det jag fått göra, gjorde jag för första gången. Jag har bland annat varit med och utformat pressmeddelanden, tagit fram bolagsstämmoprotokoll och gjort rättsutredningar. En rolig blandning!

Dagarna började med att jag kollade mailen och ser om det dykt upp någon uppgift. Sedan stämde vi summer trainees av med varandra innan vi satte igång med uppgifterna. När det var dags för lunch åt vi oftast tillsammans eller med våra faddrar. Det är hög energinivå på kontoret, mycket engagemang och en öppen stämning.

Att vara summer trainee är både roligt och lärorikt samtidigt som det är en perfekt möjlighet att få lite klarhet i vad man vill (eller inte vill) göra efter examen så det är något jag verkligen rekommenderar. Vi fick också löpande utbildning i de ämnen som byrån arbetar med och fick delta på en mängd roliga event under våra sju veckor här. Dessutom fick man också lära känna många roliga människor.”

)

Edvin Andersson

Edvin studerar juridik vid Stockholms universitet och har arbetat hos oss som summer trainee och research trinee.

”Jag kom först i kontakt med G&D under ett panelsamtal som anordnades i Örebro, där jag tidigare studerade. Jag märkte omgående att byråns approach till studenter skiljde sig från tidigare upplevelser med andra byråer. På G&D är det ett personligt och nära bemötande, vilket bara förstärks med tiden. Efter det initiala panelsamtalet deltog jag på fler studentevent och till slut resulterade det i en summer trainee-tjänst.

Dagarna på G&D började givetvis med en stor kopp kaffe, på måndagarna ackompanjerade av en fralla eller två. Därefter kikade jag mailen för att se vilka uppgifter som inkommit. Dessa kan vara av skiftande slag; alltifrån komplexa rättsutredningar till formenliga översättningar. Som summer trainee får du testa på det mesta. Vissa saker har man stött på tidigare, vissa är helt främmande. För mig är det kanske det viktigaste, att hela tiden bli utmanad och känna att man utvecklas. På G&D finns det också utrymme att få arbeta lite extra med de rättsområden man tycker är allra mest spännande. För min del har det inneburit svåra, men väldigt roliga, arbetsrättsrelaterade frågor. 

Mitt tips till alla som vill arbeta som summer trainee är att gå på studentevent, söka kontakt och försöka etablera en relation till byrån så tidigt som möjligt. För mig var en god relation till diverse personer på byrån den faktor som till slut gav mig tjänsten. Visserligen är jag jävig i frågan, men G&D är helt klart det främsta alternativet.”