Möt våra trainees

)

Marija Gorlova

Marija jobbar en dag i veckan som research trainee parallellt med sina juridikstudier vid Stockholms universitet. 

"Jag fick jobbet som research trainee efter att ha kommit i kontakt med G&D under Juristdagarna, en arbetsmarknadsmässa. Under mässan fick såväl jag som G&D:s representanter ett gott intryck av varandra, så när jag väl sökte tjänsten kändes det bara roligt att redan ha en personlig kontakt med flera medarbetare. Jag rekommenderar varmt att ta vara på de möjligheter till kontakt som kommer alla studenter till del under arbetsmarknadsmässor!

Höjdpunkterna med tjänsten som research trainee är att man direkt får börja med kluriga och roliga juridiska uppgifter och snabbt får kontakt med verksamma jurister som hjälper en på vägen. Varje dag börjar med en nervös och exalterad känsla då man inte vet vilka uppgifter som ens dag kommer att fyllas med. Detta gör att man fort får ett hum om många olika rättsområden och lär sig fantastiskt mycket varje dag.

Inte nog med utvecklande arbetsuppgifter får man också kollegor av det allra hjälpsammaste slaget. Från första dagen är man med i gemenskapen och har alltid trygga kollegor att nå ut för när man behöver hjälp. Istället för att individuellt tävla så arbetar alla tillsammans och hjälps åt, vilket förhöjer alla arbetsdagar."

)

Anna Tallroth

Anna studerar på juristprogrammet vid Uppsala universitet och arbetar en dag i veckan som research trainee parallellt med sina studier. Tidigare har hon även arbetat extra i receptionen och som kvällssekreterare, men får nu jobba med juridiskt kvalificerade arbetsuppgifter.

”Jag rekommenderar verkligen att kombinera studierna med en research trainee-tjänst. Det är en win-win situation. Från studierna får jag användning av mina rykande färska kunskaper och från jobbet tar jag med mig effektivitet och noggrannhet. Jag upplever framför allt att min skrivprocess vid författande av promemorior har utvecklats. Processen liknar den för rättsutredningarna jag ofta får göra på jobbet.

Självklart rekommenderar jag traineetjänsten på G&D särskilt - både för den familjära stämningen och för de utmanande uppgifterna. Jag gillar att jobba brett i samtliga verksamhetsgrupper, trots att jag helst ägnar mig åt bolagsrättsliga frågor. Den familjära känslan gör också att man håller en avslappnad dialog med den uppdragsgivande juristen där inga frågor är dumma frågor. Dessutom är det alltid trevligt och inspirerande att få pratstunder vid kaffeautomaten eller på fredagspuben.”

)

Erik Karlsson

Erik läser på juristprogrammet vid Uppsala universitet och var en av våra summer trainees 2021 och innan dess research trainee. Eriks sikte har sedan länge varit inställt mot att bli affärsjurist och han sökte till Gernandt & Danielsson då han såg att byrån har stora klienter och ärenden men sett till antal anställda inte är så stor, vilket han menar tyder på att folk här är duktiga och jobbar flitigt och hårt.

”Det var oväntat med så mycket ansvar från start. 2 timmar in i första arbetspasset kom en jurist från tvistgruppen och bad mig om hjälp med en rättsutredning och jag kände: ’Wow! Får jag göra det här?’. Man blir verkligen inte bara en kugge i maskineriet som studentmedarbetare.

Det jag gillar mest här är alla människor runt omkring en, de har mycket att göra men alla är trevliga och hjälpsamma. I början kunde det kännas lite läskigt att be om hjälp men man insåg snabbt att folk vill att det blir ett bra jobb och tycker att det är viktigt att man trivs. Jag gillar verkligen ansvaret man får tidigt och det känns som att man gör nytta.

Jag har redan rekommenderat flera stycken att söka. Vill du ha utmaningar och ser utvecklingspotentialen som en möjlighet ska du ta chansen. Det är extremt lärorikt så våga satsa!”