Möt våra trainees

)

Matilda Thomaeus Molin

Matilda är en av de juriststudenter som arbetar som support trainee hos oss. Efter studenten började Matilda läsa en kandidatexamen inom kriminologi men insåg under sina studier att programmet inte överensstämde med hennes förväntningar, vilket resulterade i att hon bytte bana och istället började läsa juridik.

”Juridiken lockade mig eftersom den erbjuder praktisk tillämpning av regelverket samtidigt som problem kan analyseras utifrån ett övergripande perspektiv, vilket kändes som en perfekt kombination och något som jag ansåg saknades på min tidigare utbildning. Jag kom i kontakt med G&D under termin tre då jag hade senior associate Daniel Sveen som lärare i associationsrätt. I samband med kursen fanns en tjänst som support trainee ute och här är jag nu!

En vanlig dag som support trainee innefattar främst att hjälpa jurister med administrativt arbete, så som hjälp med formateringar, konfliktkontroller eller att lägga upp nya ärenden i våra system. Ibland trillar även lite mer juridiskt arbete in som till exempel att korrekturläsa avtal eller att sammanfatta rättsfall. Det tycker jag är extra roligt!

Något väldigt bra med G&D som arbetsplats är alla roliga event och hjälpsamma kollegor. Jag uppskattar även att vi inför start fick en ordentlig onboarding vilket gjorde det mindre nervöst att börja jobba. Det bästa med att vara just support trainee är att man tidigt i studierna får uppleva hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå och samtidigt får lära känna alla drivna och ambitiösa kollegor.

Mitt bästa tips till andra som vill arbeta som trainees på G&D är att connecta med G&D via hemsidan, därmed riskerar du inte att missa när lediga tjänster läggs ut. Gå även på de studentevent som erbjuds och prata med oss på mässorna, på så sätt får du en bild av G&D som arbetsplats och möjlighet att visa vem du är.”

)

Hope Lindehag

Hope arbetar som research trainee hos oss. Tidigare har hon även arbetat som support trainee, både i receptionen och i assistentorganisationen, efter att hon lärt känna G&D på Juristmässan.
 
”Som research trainee har jag fått testa på hur det är att arbeta med juridiskt kvalificerade arbetsuppgifter. Jag har bland annat fått skriva rättsutredningar, granskat avtal och läst prospekt inför en börsintroduktion. Det roligaste har varit att få testa på att jobba inom olika verksamhetsgrupper. Jag har lärt mig väldigt mycket på kort tid och det finns en härlig teamkänsla på kontoret.
 
Jag rekommenderar alla studenter att söka tjänsten som research trainee, det är ett perfekt tillfälle att få testa på hur det är att jobba på en affärsjuridisk byrå. G&D är dessutom en supertrevlig arbetsplats där alla är väldigt hjälpsamma.”

)

Max Longum

Max arbetar sedan i höstas som research trainee hos oss parallellt med sina juridikstudier på SU.

”Jag kom i kontakt med G&D första gången på Juristdagarna och har även flera vänner som arbetat på byrån i olika roller och genom dem hört mycket gott. När jag fick möjlighet var det självklart för mig att söka tjänsten som research trainee. De roligaste och mest utmanande uppgifterna har varit de där jag fått fördjupa mig i komplexa affärsjuridiska ärenden - särskilt när man fått vara mer insatt i omständigheterna och uppgifter som krävt en del detektivarbete samt såväl konventionella som okonventionella sätt att leta svar på. Ibland händer det såklart att det inte finns konkreta svar på de juridiska problemen men det mest tillfredsställande är när man lyckas lösa en svår juridisk nöt.

Ibland har man fått uppgifter redan på förhand men oftast utför man de uppgifter som kommer in under dagen. Uppgifterna kan vara stora som små och gälla allt från översättningar, avtalsgranskningar eller större utredningar av någon rättsfråga. Däremellan blir det självklart lunch och fika. Arbetskulturen på byrån präglas av professionalism och samarbete. Kollegorna är stöttande och tillgängliga för att dela sina erfarenheter. G&D är en framstående byrå och det märks verkligen på den oerhörda kunskap som juristerna besitter. Därtill är det utmärkande för G&D:s kultur att man uppmuntras att ta initiativ till att utforska de verksamhetsområden som man tyckt varit roligast.

Jag trivs mycket bra på G&D. Möjligheten att arbeta med kompetenta kollegor och vara en del av spännande juridiska projekt gör det till en fantastisk inlärningsmiljö. Jag skulle definitivt rekommendera trainee-programmet till andra studenter som är intresserade av affärsjuridik och att lära känna G&D.”