Möt våra trainees

)

Alina Kaiser

Alina är en av våra research trainees och hon arbetar även som summer trainee hos oss under sommaren 2024.

”Innan jag började på juristprogrammet studerade jag politices kandidatprogram i statskunskap. Jag förstod efter ett par terminen att jag faktiskt tyckte att juridiken var roligare än politiken. Här är jag nu sju terminer senare och ångrar inte mitt byte en sekund.

Jag kom i kontakt med G&D genom att jag har vänner som tidigare har haft research trainee-tjänster på G&D och har talat mycket gott om byrån. Jag tyckte att tjänsten som trainee lät som en väldigt lyxig möjlighet att pröva på juridiskt kvalificerat arbete på en av Sveriges främsta byråer redan innan juristexamen. Det är en ovärderlig erfarenhet!

Min tid på G&D har hittills varit väldigt rolig och lärorik! Dagarna på G&D kan egentligen se ut lite hur som helst. Vi trainees får in våra uppgifter till en gemensam mail dit byråns samtliga jurister kan skicka in uppgifter av olika slag. Vi är inte knutna till någon specifik verksamhetsgrupp utan hjälper till där det behövs. Uppgifterna vi får in kan vara allt från korrekturläsning och översättningar till större rättsutredningar. De roligaste uppgifterna tycker jag har varit när jag har fått jobba med lite längre rättsutredningar, det är häftigt att faktiskt få jobba med juridiken ’på riktigt’ i kontrast till att plugga till en tenta på juristprogrammet.

Det jag gillar mest med G&D är att alla är väldigt hjälpsamma och trevliga. Det känns aldrig jobbigt att be om hjälp när man kör fast med en uppgift, vilket händer emellanåt. 

Jag skulle rekommendera trainee-tjänsten till alla juriststudenter som är intresserade av att jobba på affärsjuridisk byrå. Att tjänsten inte är knuten till någon specifik verksamhetsgrupp är utmärkt ifall man inte är helt säker på vilken typ av affärsjuridik man vill arbeta med senare.”

)

Olle Häglund

Olle arbetar som summer trainee hos oss och börjar till hösten sin nionde termin på juristprogrammet vid Lunds universitet. Tidigare har Olle varit sommarnotarie på en annan byrå samt praktiserat på tingsrätten i Lund.

”Jag kom initialt i kontakt med G&D vid ett studentevent i Lund. Sedan dess har jag haft en god relation med byrån, framförallt genom att delta på flera sociala tillställningar.

Mina dagar har hittills varit både varierande och lärorika eftersom jag fått lösa kvalificerade uppgifter inom flera olika rättsområden. Det måste också sägas att vi summer trainees har ett gediget sommarschema vad gäller mingel och dylikt. Det roligaste är nog att uppleva att jag redan efter ett par dagar bidrar till byråns arbete, verkligen en härlig känsla. Det bästa med att arbeta på G&D är att vara en del av en social och genuin arbetsmiljö, vilket jag också tror är en förutsättning för personlig utveckling och högklassigt juridiskt arbete.”