Möt våra jurister

)

Parmida Tavana

Parmida är associate hos oss sedan hon i januari 2024 tog sin juristexamen från Stockholms universitet. Under sin studietid har Parmida jobbat på diverse olika byråer, både inom familjerätt och affärsjuridik. Här på G&D ingår Parmida i vår corporate-grupp där hon arbetar brett med bland annat bolags- och börsrätt.

”Första tiden på G&D har varit väldigt rolig! Dagarna har fyllts av jobb, utbildningar och sociala aktiviteter. Vi var ett stort gäng som började samtidigt och det har varit både roligt och skönt att få dela den första tiden med andra. Affärsjuridiken i praktiken skiljer sig från ”skoljuridiken” och jag tror det är viktigt att landa i den skillnaden. Jag försöker vara öppen inför alla uppgifter som kommer och inte vara ivrig med att specialisera mig. Genom att förstå helheten och grundläggande delar inom många områden tror jag att man blir bättre på att behärska mer nischade frågor. 

Jag fick upp ögonen för G&D när jag deltog i ett heldagsevent med byrån för ungefär ett år sedan och det är nog det största skälet till att jag jobbar här idag. Eventet gav mig insikt i hur det är att jobba på byrån och det blev snabbt tydligt för mig att det här är en arbetsplats för ambitiösa individer. Jag möttes av en god och välkomnande stämning som hängde kvar i mina tankar när jag valde arbetsgivare. Juristerna var också väldigt transparenta i samtalen om byrån och livet som affärsjurist vilket var värdefullt för mig. Utöver att G&D:are är drivna och duktiga är de även väldigt härliga att umgås med och det är just kombinationen av det högpresterande klimatet och den varma stämningen som jag tycker bäst om med G&D."

)

Daniel Waerme

Daniel har arbetat på Gernandt & Danielsson sedan 2013, är partner sedan 2019 och styrelseledamot sedan 2021. Han är även co-head av byråns verksamhetsgrupp dispute resolution

”Redan innan jag började var mitt intryck att byrån bestod av en samling mycket högpresterande människor med ett exceptionellt kvalitetsfokus. Och det stämmer verkligen.

Här finns en oöverträffad möjlighet för talanger att växa. Det är en krävande och utmanande miljö, men också det bästa sättet att få de främsta talangerna att utvecklas till de främsta affärsjuridiska rådgivarna. Det är anledningen till att jag valde att börja arbeta här och också anledningen till att jag är kvar.

Idag undervisar jag bl.a. vid Lunds universitet om civilprocess och skiljeförfarande. Det är ett fint sätt att hålla kontakten med det lärosäte där jag hade en oförglömlig studietid och för första gången kom i kontakt med Gernandt & Danielsson.

Jag är väldigt stolt över att vi trots vår tillväxt och tilltagande storlek förmått behålla den entreprenöriella och familjära identitet som lade grunden för framgångssagan.”

)

Corinne Ekman

Corinne har arbetat på Gernandt & Danielsson sedan 2007 och är sedan 2015 partner.

”När jag var klar med universitetet lockades jag av en högpresterande mindre byrå med ambitioner och därför föll valet på G&D. Jag trivs fortfarande väldigt bra med mina fantastiska och kunniga kollegor samt omväxlande och utmanande arbete. Med risk för att låta klyschig; ingen dag är den andra lik. Jag gillar att vi verkligen är en stor byrå i mindre format.

Om man är ambitiös och framåtlutad på G&D har man stora möjligheter att kliva i trappan. När jag var associate och en person i vårt team slutade hastigt såg jag en möjlighet att prata med delägaren om att själv ta över den personens ansvar istället för att ta in någon mer senior och det gick ju jättebra!

Trots att vi är med i de största affärerna är G&D en relativt liten byrå, vilket gör att man får en personlig relation till alla här och det finns möjlighet för alla att ta plats och stå ut som individer.”