Möt vår supportorganisation

Möt vår supportorganisation

)

Axel Wetterfors

Axel studerar sjätte terminen på juristprogrammet i Uppsala och arbetar extra som kvällsreceptionist på Gernandt & Danielsson. Arbetet har gett Axel en inblick i advokatvärlden men också öppnat upp för nya möjligheter.

”Att jobba som kvällsreceptionist på Gernandt & Danielsson har – förutom att vara ett första steg in på en välrenommerad advokatbyrå – gett en inblick i hur det fungerar på en byrå. Även om arbetet som kvällsreceptionist inte är juridiskt så får man ändå en inblick i och förståelse för hur saker och ting går till. Det har även medfört att andra dörrar öppnats - jag började som kvällsreceptionist och kommer nu arbeta som summer trainee.

Arbetet som kvällsreceptionist är jättekul! Och det passar jättebra tillsammans med studierna. Gernandt & Danielsson är en byrå med gott rykte, och den lever verkligen upp till det ryktet. Alla är trevliga, hjälpsamma och professionella! Att jobba som kvällsreceptionist är en utmärkt möjlighet att tjäna lite extra pengar vid sidan om studierna, få in en första fot på en eventuell framtida arbetsplats och samtidigt lära sig hur det fungerar på en affärsjuridisk byrå.”

)

Johanna Toresdotter

Johanna arbetar som junior legal assistant på Gernandt & Danielsson. Det är hennes intresse för juridiken, viljan att ta ansvar och utmanas som lett henne hit.

”Den här arbetsplatsen är perfekt för mig då jag intresserar mig för juridiken och planerar att fortsätta på det spåret i framtida utbildning och karriär, men jag håller även dörren öppen för andra karriärval - att ha ett öppet sinne är mycket viktigt för mig.

Att vara junior legal assistant är givande då jag tar mig an nya utmaningar på daglig basis och känner att jag utvecklas både som person och kollega. På Gernandt & Danielsson ligger fokus på att alla ska känna sig viktiga och delaktiga i byråns framgång och det känns av både genom mycket ansvar och ett professionellt bemötande från alla på byrån oavsett yrkesroll. Omställningen från att behandlas som en ungdom i skolan till att bemötas som en jämlike på arbetsplatsen kan kännas svårt, men samtidigt får det en att känna sig viktig, att jag gör något för byråns framtid, och det är något som jag ständigt motiveras av.

En sak som jag verkligen uppskattar hos Gernandt & Danielsson är att byrån fokuserar på att alla oavsett yrkesroll; alla ska känna sig delaktiga i beslut och i byråns framgång. Människorna är Gernandt & Danielsson! Det här en arbetsplats som förbereder en för framtiden oavsett vad du vill göra. Här lär jag mig att ta mig an nya utmaningar och att vara en del av ett team, samtidigt som jag utvecklas som person."

)

Sofie Lundgren

Sofie arbetar som legal assistant i Corporate-gruppen på Gernandt & Danielson. Hennes främsta uppgift är att supportera juristerna och därmed skapa mervärde för våra klienter. Det var viljan att utvecklas i en bred roll på en stor affärsjuridisk byrå som förde Sofie till byrån.

”Högt och lågt är två ord som beskriver arbetsdagarna, jag ger administrativt stöd av växlande karaktär till både delägare och jurister på byrån, vilket verkligen gör att den ena dagen inte är den andra lik. Min första vecka på G&D presenterades jag för de delägare jag skulle arbeta med och intresset hos dem låg inte bara i vilka kunskaper jag kan tillföra, utan även vem jag är som person och vad jag vill utveckla hos mig personligen.

När jag blev erbjuden anställning på G&D trodde jag att det skulle vara väldigt hierarkiskt, men jag insåg väldigt fort att sådana fördomar inte hörde hemma här. Jag blir inbjuden att vara delaktig utöver mina arbetsuppgifter och får möjlighet att utveckla sidoprojekt som inte bara är nyttiga för min egen del utan även för byrån och dess framtid. Jag blir trodd på, får uppskattning för mitt arbete och erbjuds möjligheter till utveckling. Det som framförallt är roligt är när man varit delaktig i en process och sedan får höra eller läsa om det och vet att det arbete man gjort har gett bra resultat.

Jag har aldrig sett ett företag där alla arbetar så hårt, men där alla gör det tillsammans - för lyckas inte en, lyckas inte alla och det är där engagemanget ligger.”