Möt vår supportorganisation

Möt vår supportorganisation

)

Viktor Röden

Viktor arbetar som junior legal assistant på Gernandt & Danielsson. Det är hans intresse för juridiken, viljan att ta ansvar och utmanas som lett honom hit.

”Efter gymnasiet var jag fortfarande kluven till vad jag ville göra senare i livet och hade svårt att bestämma mig. När jag fick höra om G&D lät det perfekt då jag både skulle få vara på en väldigt professionell arbetsplats och lära mig mycket om juridik - kunskaper och erfarenheter jag kommer ha nytta av hela livet, oavsett vilken väg jag väljer.

Att vara JLA är väldigt givande då jag både får göra uppgifter jag kan bra sedan tidigare och får ta mig an nya utmaningar varje dag. Det jag tycker är bäst med att vara JLA är hur mycket uppskattning vi får av juristerna efter hjälpen vi bidrar med. Det gör att jag verkligen kan känna att mitt arbete spelar roll, oavsett hur stort eller litet det kanske verkar. Här på byrån arbetar alla väldigt hårt för att göra sitt allra bästa och man lämnar bara ifrån sig ett så bra arbete som möjligt. Det gör också att alla litar på att jag gör mitt absolut bästa, precis som att jag kan ha samma förväntningar på mina kollegor.

Direkt från skolan var jag kanske lite orolig för hur det skulle gå på en sådan här stor arbetsplats men väldigt snabbt kunde jag känna mig som hemma på G&D. Mycket tack vare hur trevliga alla kollegor är gentemot varandra, oavsett vem på byrån det är. Man får även ta ett stort eget ansvar, men då förväntas man också lämna ifrån sig det bästa och aldrig ta genvägar. Sist men inte minst får man vara del av ett superhärligt team bestående av alla andra i supportorganisationen och allt positivt som kommer med det, både yrkesmässigt och socialt.”

)

Sofie Lundgren

Sofie arbetar som legal assistant i Corporate-gruppen på Gernandt & Danielson. Hennes främsta uppgift är att supportera juristerna och därmed skapa mervärde för våra klienter. Det var viljan att utvecklas i en bred roll på en stor affärsjuridisk byrå som förde Sofie till byrån.

”Högt och lågt är två ord som beskriver arbetsdagarna, jag ger administrativt stöd av växlande karaktär till både delägare och jurister på byrån, vilket verkligen gör att den ena dagen inte är den andra lik. Min första vecka på G&D presenterades jag för de delägare jag skulle arbeta med och intresset hos dem låg inte bara i vilka kunskaper jag kan tillföra, utan även vem jag är som person och vad jag vill utveckla hos mig personligen.

När jag blev erbjuden anställning på G&D trodde jag att det skulle vara väldigt hierarkiskt, men jag insåg väldigt fort att sådana fördomar inte hörde hemma här. Jag blir inbjuden att vara delaktig utöver mina arbetsuppgifter och får möjlighet att utveckla sidoprojekt som inte bara är nyttiga för min egen del utan även för byrån och dess framtid. Jag blir trodd på, får uppskattning för mitt arbete och erbjuds möjligheter till utveckling. Det som framförallt är roligt är när man varit delaktig i en process och sedan får höra eller läsa om det och vet att det arbete man gjort har gett bra resultat.

Jag har aldrig sett ett företag där alla arbetar så hårt, men där alla gör det tillsammans - för lyckas inte en, lyckas inte alla och det är där engagemanget ligger.”