Möt vår supportorganisation

Möt vår supportorganisation

)

Isabelle Johansson

Isabelle började som legal assistant hos oss i början av 2024 och har innan dess arbetat i fastighets- och försäkringsbranschen inom olika befattningar, bland annat på ett av nordens ledande fastighetsinvesteringsbolag.

”Jag har länge haft ett personligt intresse för lag och rätt och har arbetat i flera år med bolags- och fastighetsadministration, vilket innefattat allt ifrån avtal av olika slag till försäkringsvillkor. Det var däremot först när jag blev kontaktad av en extern rekryterare via LinkedIn, som tyckte att min profil var intressant för tjänsten, som jag fick upp ögonen för G&D. Jag hörde mig för i mitt kontaktnät och fick snabbt bekräftat att G&D var och är en mycket respekterad advokatbyrå. Det värdesätter jag högt då det är viktigt för mig att stå bakom det bolag jag arbetar för och således representerar.

Mitt arbete som legal assistant innebär att jag är dedikerad assistent till fyra av delägarna inom corporate-gruppen. Jag ansvarar för viss löpande administration och stöttar delägare och jurister i såväl det dagliga arbetet som med koordinering av möten, resor samt andra varierande arbetsuppgifter. 

Det roligaste med att arbeta som legal assistant är att jag får arbeta med frihet under ansvar då jag koordinerar och prioriterar de arbetsuppgifter jag blir tilldelad utifrån mina delägares intressen. Det innebär att arbetet i sig ofta innebär kreativa lösningar vilket jag tycker bidrar till att det är roligt att gå till jobbet varje dag. Det absolut bästa med att arbeta på G&D tycker jag är att dagligen arbeta med så många trevliga, hängivna och inspirerande kollegor.

När jag inte jobbar har jag en häst som jag tränar, främst i dressyr, vilket innebär att jag gärna vistas ute i naturen och spenderar en hel del tid på hästryggen.”

)

Danya Sarmad Murad

Danya arbetar hos oss som junior legal assistant (JLA). Hon tog studenten sommaren 2023 och ville efter sina studier jobba ett år innan hon planerar att plugga vidare.

Jag hamnade på G&D då jag har två systrar som båda har jobbat på olika byråer här i Stockholm vilket gav mig lite inblick i branschen. Under mitt sista år på gymnasiet visste jag att jag ville ta ett sabbatsår och såg då annonsen för JLA-tjänsten hos G&D och tyckte att det lät som ett spännande och utmanande jobb som var helt perfekt för sabbatsåret.

På G&D jobbar jag som JLA där jag bistår juristerna med deras administrativa arbete. Det kan vara allt ifrån utskrifter, transkribering, göra pärmar, formatera och korrekturläsa dokument, kontakt med domstolar, boka och planera resor och mycket mer. Vi bistår även den övriga verksamheten vid behov och hjälper ofta till inför studentevent och andra event här på byrån. Det roligaste med mitt jobb är nog att det är ett så varierande yrke, man vet aldrig vilka arbetsuppgifter man kan få. Under min första vecka fick jag till exempel åka ner hela vägen till Småland för att få några dokument signerade, ett exempel på variationen i rollen! Det bästa med att arbeta här är nog allt jag får lära mig, det är saker jag kommer ha användning av hela livet. Dessutom är man ständigt omringad av ambitiösa, och framförallt trevliga människor, som har många lärorika erfarenheter de gärna delar med sig av. Just JLA-tjänsten är också unik i att vi är ett gäng ungdomar som alla är i samma skede av livet: ungefär samma ålder, samma ambitioner och samma funderingar. Möjligheten att kunna bolla framtidsplaner med kollegor på det sättet jag kunnat göra här har varit otroligt värdefullt och roligt!

På fritiden tycker jag om att träna och spendera tid med nära och kära. Jag älskar även att baka och blev faktiskt som barn castad för att vara med i TV-programmet ”Hela Sverige Bakar Junior” där jag bland annat fick baka inför Birgitta Rasmusson. En annan lite otippad hobby jag har är att jag gillar att sticka och virka.”

)

Marcus Luiga

Marcus arbetar som legal assistant inom vår corporate- och specialistgrupp. Vid sidan av sin tjänst här på G&D läser Marcus en kompletteringsutbildning för utländska jurister vid Stockholms universitet som kommer leda till en svensk juristexamen då han tidigare studerat LLB Law i England.

”Under mina studier i England har jag jobbat på bland annat en pro bono-klinik med fokus på att ge juridisk information och rådgivning inom områden som bostadsrätt, allmänna civilrättsliga tvister och socialrätt. När jag sökte mig tillbaka till Sverige fick jag upp ögonen för G&D då byrån är förhållandevis liten men besitter starkt klientfokus och lång erfarenhet av att arbeta med och biträda klienter i Sverige, men framförallt internationellt, i stora och komplexa ärenden.

I min roll som legal assistant här på G&D stöttar jag vår corporate- och specialistgrupp i diverse uppgifter. Det kan bland annat vara genom att assistera i transaktioner, fondetableringar och andra uppdrag, både stora som små, inom de områden som ingår i dessa verksamhetsgrupper. Vidare bevakar jag även den tekniska och regulatoriska utvecklingen som sker inom AI.

Det bästa med G&D som arbetsplats är utrymmet som ges till att växa och utvecklas, det finns alltid något nytt att lära sig och man bjuds nästan dagligen på nya utmaningar. Utöver det präglas arbetsplatsen av kunniga kollegor och en stark gemenskap vilket gör att det blir extra kul att vara på kontoret!”