Uppdrag

Gernandt & Danielsson har biträtt Nordic Capital vid dess förvärv av Euroline

Nordic Capital Fund VIII (”Nordic Capital”) har ingått ett avtal med SEB om att förvärva Euroline AB (”Euroline”), en ledande tillverkare av kortbetalningslösningar med en stark marknadsposition inom e-handel. Förvärvet är villkorat av godkännande från relevanta myndigheter samt erhållande av nödvändiga tillstånd.

Euroline är en väletablerad leverantör av snabba och säkra kortbetalningslösningar i Skandinavien med en stark marknadsposition inom e-handel och den nordiska detaljhandeln. Euroline har skapat en sofistikerad portfölj av tjänster som inkluderar förenklade betalningsprocesser, flexibel valutahantering samt riskhanteringsstöd. Bolaget är baserat i Stockholm, Sverige, och hanterade en volym om SEK 100 miljarder under 2013.

Gernandt & Danielsson har biträtt Nordic Capital med ett team bestående av Partners Carl Westerberg och Krister Skoog (M&A), Niclas Rockborn (regulatoriska frågor) och Andreas Holmqvist (arbetsrätt), Counsel Rolf Larsson (konkurrensrätt), Senior Associate Corinne Ekman och Associates Johanna Lindholm och Björn Dahlén (M&A).