Uppdrag

Gernandt & Danielsson biträder Evolution vid dess förvärv av Nolimit City

Kontaktpersoner

Relaterade verksamhetsområden

Evolution AB (publ) offentliggjorde den 22 juni 2022 att dess helägda dotterbolag, Evolution Malta Holding Limited, ingått avtal om att förvärva Nolimit City för en initial köpeskilling uppgående till motsvarande 200 miljoner euro, samt tilläggsköpeskillingar om upp till 140 miljoner euro. Förvärvet är villkorat av erhållandet av relevanta myndighetsgodkännanden och förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2022.

Evolution, som är noterat på Nasdaq Stokholm, utvecklar, producerar, marknadsför och licensierar ut fullt integrerade onlinekasino-lösningar till speloperatörer och har drygt 14 000 anställda i studior i Europa och Nordamerika. Nolimit City är en innovativ utvecklare av online spelautomater som har skapat sin egen nisch på marknaden, med till viss del provokativa teman och humor. Med varumärket Nolimit City utökar Evolution sin portfölj av världsledande slotsvarumärken som redan inkluderar NetEnt, Red Tiger och Big Time Gaming.

Gernandt & Danielsson biträder Evolution med ett team huvudsakligen bestående av partner Fredrik Palm och senior associates Oscar Anderson, Rasmus Perdahl och Magdalena Jerner.