Uppdrag

Gernandt & Danielsson biträder vid Arwidsros emission och notering av gröna obligationer

Kontaktpersoner

Relaterade verksamhetsområden

Gernandt & Danielsson har biträtt Arwidsro Fastighets AB (publ) (“Arwidsro”) vid dess emission av ytterligare gröna obligationer till ett belopp om 300 miljoner kronor under ett ramverk om totalt 600 miljoner kronor. Emissionslikviden kommer användas i enlighet med Arwidsros gröna ramverk som erhållit klassificeringen ”Medium Green” från CICERO Center for International Climate Research. Gernandt & Danielsson har även biträtt Arwidsro med ansökan om upptagande till handel av de gröna obligationerna på företagsobligationslistan för hållbara obligationer vid Nasdaq Stockholm. Första dag för handel blir den 15 mars 2022.

Arwidso är ett växande fastighetsbolag med fokus på dagligvaruankrad handel, service, samhällsfastigheter samt bostäder bygger, förvaltar och utvecklar fastigheter i stabila marknader med positiv befolkningstillväxt huvudsakligen i södra och mellersta Sverige.

Gernandt & Danielsson har biträtt Arwidsro samt de finansiella rådgivarna Nordea och Swedbank med ett team bestående av partner Mikael Borg, senior associate Mikael Bolling och associate Kajsa Sundklev.