Uppdrag

Gernandt & Danielsson biträder investerarkonsortiet Euroflorist 2.0 vid emission av obligationer

Kontaktpersoner

Relaterade verksamhetsområden

Gernandt & Danielsson biträder investerarkonsortiet Euroflorist 2.0 vid dess emission av obligationer i ett belopp om 400 miljoner kronor inom ett rambelopp om totalt 750 miljoner kronor. Obligationerna har emitterats för att bland annat finansiera köpeskillingen för förvärvet av Euroflorist från svenska venture capital bolaget Litorina såsom offentliggjordes i ett pressmeddelande den 20 december 2021. Euroflorist 2.0 avser att ansöka om upptagande till handel av obligationerna på företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm.

Euroflorist är en ledande europeisk e-handelsplattform för blombud och tillhörande produkter och är verksam i elva europeiska länder med kontor i Sverige, UK, Nederländerna och Polen. Euroflorist har cirka 165 anställda och över SEK 1,5 miljarder i omsättning.

Gernandt & Danielsson biträder Euroflorist 2.0 vid obligationsemissionen med ett team bestående av partner Mikael Borg samt counsel Adrian Della Morte Pålstam och senior associate Simon Wetterholm. ABG Sundal Collier är finansiella rådgivare till Euroflorist 2.0.